Експорт зерна з України – Ердоган обіцяє домовитися із Зеленським та Путіним про коридори

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган наступного тижня збирається обговорити з лідерами України та Росії – Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним реалізацію проєкту щодо “зернового коридору”.

Читайте також у матеріалі “Апострофа”: Хлібний бунт: як Росія поставила світ на межу голоду

Про це він розповів на зустрічі із молоддю у місті Ван на сході Туреччини, передає інформагентство “Анадола”.

Ердоган хоче обговорити із Зеленським та Путіним створення безпечного коридору для експорту сільгосппродукції з України морем.

“Наступного тижня ми проведемо переговори з Путіним і Зеленським, щоб обговорити, які кроки ми зробимо з питання “зернового коридору”, – зазначив він.

Раніше “Апостроф” писав, що в окупованому Севастополі щодня вантажать на судна вкрадене в Україні зерно. Так, 3 червня, під завантаження у зернового термінала стали одразу два невеликі балкери класу “річка-море”. 1 червня там же вантажився зерном один, але більший балкер.

Те українське зерно, яке не можуть вивезти, окупанти просто знищують. 4 червня ЗС РФ завдали масованого ракетного удару по морському спеціалізованому порту в Миколаєві, де знаходиться зерновий термінал. Після прильоту ворожих снарядів там спалахнула масштабна пожежа.

Також нагадаємо, що Росія заблокувала українські чорноморські порти від самого початку війни. Там застрягло близько 22 млн тонн зерна. Україна належить до основних експортерів пшениці, припинення її постачання може спровокувати глобальну продовольчу кризу. Тому новини України щодо відновлення експорту зерна — одні з найбільш обговорюваних на світових майданчиках різного рівня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *