Війна в Україні – Орбан заявив про право України на оборону

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна має право захищатися від російського вторгнення, але при цьому додав, що шанси на перемогу у нас нібито невеликі.

Про це він сказав в інтерв’ю одній із угорських радіостанцій, пише Telex.

Якщо уряд вирішив боротися, це рішення не можна ставити під сумнів, навіть якщо букмекери не дають великих шансів на перемогу“, – сказав Орбан.

Він додав, що Угорщина має “говорити голосом миру”.

Проблема в тому, що майже ніхто в Європі не говорить у Європі голосом миру. Ми маємо говорити голосом миру“, – сказав прем’єр-міністр Угорщини.

Орбан додав, що Євросоюз повинен повільно змінювати свою стратегію, оскільки якщо за нафтою введуть обмеження на газ, це загрожує “серйозними наслідками”.

Зазначимо, Орбан послідовний у своїй недружності щодо України та підтримці країни-агрсорки, РФ – раніше він блокував введення 6-го пакету санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну, блокував постачання зброї нашій країні, а також через нього ЄС був змушений відмовитися від введення санкцій проти патріарха Кирила.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Ласкаве теля з Будапешта: як Орбан намагається отримати “плюшки” від Брюсселя та Москви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *