Виступ Путіна – Корбан попередив про небезпеку аншлюсу

Президент РФ Володимир Путін збирається провести аншлюс захоплених українських територій, зробивши їх складовою Росії. Так свого часу вчинив Гітлер щодо Австрії, зробивши частиною Німеччини.

Про це повідомив очільник штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан у Facebook.

Він розповів, що до такого висновку дійшов, переглянувши останній публічний виступ Путіна, де той раптом замінив поняття “денацифікація”, з яким росіяни увійшли на українську територію. Термін замінив на “повернення та зміцнення земель”, мовляв, цим “займався монарх Петро I”.

“Уважно послухав останній публічний виступ Путіна, де він проводив ряд історичних паралелей та аналогій з монархом Петром Першим. Особливо різала слух ось ця фраза: “Петро I повертав і зміцнював території. На нашу частку теж випала ця доля”, – заявив Путін. Так от, можна сказати, що з сьогоднішнього дня Путін нарешті розкрив свої справжні наміри – захоплення території. “Денацифікацію” замінив терміном “повернення земель”… Так от тепер – увага, що відбувається. Путін збирається провести аншлюс захоплених українських територій і зробити їх частиною РФ“, – зазначив він.

Корбан застеріг, що для України це вкрай небезпечна ситуація. За його словами, перший небезпечний момент – Україна після цього вестиме бойові дії на нібито російській території.

“Це все одно, що ми воюватимемо на території Білгородської та Курської областей… У цьому випадку у Путіна розв’язуються руки, і він може застосувати більш небезпечні види озброєнь”, – зауважує він.

Другий серйозний момент – у Росії можуть оголосити загальну мобілізацію і території можна втратити на десятки років.

“Тому що навіть, якщо колись у Росії прийде до влади навіть найдемократичніший президент, він не зможе повернути нам наші території. Оскільки це суперечитиме Конституції РФ та “інтересам російського народу і, як наслідок, політичне самогубство“, – наголошує Корбан.

Глава штабу оборони Дніпра переконаний, що вже немає часу зволікати і керівництво країни має діяти швидко, адже на кону – втрата територій.

Нагадаємо, що Росія відмовилася від ідеї захопити Запоріжжя та вигадала новий “план” – перенести “столицю” в окупований Мелітополь.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *