Відеозвернення Зеленського 9 червня – президент розповів про боротьбу з тіньовою економікою

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 9 червня, у якому розповів про те, якою має бути економічна політика держави під час війни.

Відео Офіс Президента опублікував у YouTube.

За його словами, під час війни в суспільстві можуть бути тільки дві частини: ті, хто захищає незалежність, та ті, хто працює для забезпечення цього захисту. Тому країна не може допустити у такий складний час існування тіньової економіки. Це потрібно для нормального, стабільного та міцного життя суспільства, роботи держави та оборони. Відтак – надважливі офіційна зайнятість та сплата податків.

“Зараз в Україні багато дискусій про те, якою має бути економічна політика держави і в час війни, і тоді, коли повернемо мир. Хочу підкреслити одну деталь. Фундаментальну… це не питання тієї чи іншої економічної доктрини, це не питання тієї чи іншої політичної позиції. Ми просто не можемо собі дозволити, щоб у країні залишалася тіньова частина економічного життя… Отже, це офіційна зайнятість. Це сплата податків. Це максимальне розширення економічних можливостей у нашій країні на легальному ґрунті. І це повна модернізація державних інституцій”, – наголосив глава держави.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський пояснив, чому українським військовим досі не вдається почати масштабний контрнаступ на сході та півдні країни – недостатньо військової техніки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *