Війна в Україні – карта бойових дій та останні новини 9 червня

106-й день триває повномасштабна війна Росії проти українського народу. У ніч на 9 червня окупанти завдали удару по залізничній інфраструктурі Харківської області, а тим часом українські військові підійшли на відстань за 20 км від Херсона.

Ворог, як і раніше, намагається захопити Слов’янськ, штурмує Сєвєродонецьк і намагається перерізати трасу Лисичанськ – Бахмут, щоб відрізати українських військових від основних сил, проте зазнав втрат під Нагірним та Берестовим.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 8 червня


08:20 Окупанти мають проблеми з формуванням бойових підрозділів. Так, військкомати у Криму фальсифікують результати обов’язкових медичних оглядів, які проводять у період літнього призову, щоб максимально збільшити кількість призовників. А бійці зі 106-ї та 76-ї гвардійських десантно-штурмових дивізій ЗС РФ відмовилися від участі у бойових діях у Луганській області та повернулися до Росії.

76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія раніше брала участь у штурмах Києва, Ізюму та Попасної, що могло призвести до деморалізації військ.

08:00 Нещастя сталося в одній родині – унаслідок артилерійського обстрілу Лисичанська було вбито жінку та поранено її доньку, повідомляє глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

07:40 Окупанти гарячково перекидають сили із Запорізького напрямку під Херсон, щоб не втратити єдиного захопленого обласного центру.

07:20 За інформацією “24 каналу” з власних джерел у розвідці, дітям на Харківщині окупанти видають свідоцтва про народження з поміткою “Бєлгородська область”. У Росії нема розуміння подальшого розвитку ситуації на окупованих територіях. Тому вони діють так, нібито РФ вже приєднала окуповані території до себе.

06:50 Замкомандира полку ім. А. Кадирова постраждав в Україні. Це сталося під час боїв біля селища Камишеваха на північ від Попасної. Внаслідок артилерійського обстрілу з боку ЗСУ постраждав 36-річний застуупник командира з тилового забезпечення полку ім. А.А. Кадирова Лем Арсаєв. Майор із травмами голови та струсом потрапив до медиків, під час обстрілу він також втратив свого бойового пістолета.

6:40 У мережу потрапили наслідки пострілу околиць Харкова

Харків’яни також повідомляли про зникнення телевізійного сигналу після обстрілу міста російськими військами увечері 8 червня.

6:30 Українські військові звільнили селище Благодатне, розташоване за 20 км від окупованого Херсона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *