Постачання зброї Україні – у Міноборони виступили із заявою

У Міністерстві оборони України відзвітували про постачання озброєння західними партнерами. Зокрема, самохідні гаубиці “Краб”, які купили у Польщі, готові до використання українською армією на фронті.

Про це розповів очільник Міноборони Олексій Рєзніков.

За його словами, відомство забезпечило постачання ЗСУ більше 150 артилерійських платформ 155-мм калібру.

“…до виконання бойових завдань на фронті готові польські САУ “Краб”. Після гармат М777 та FH70, САУ Ceasar та М109А3 – це 5-й вид артилерії 155-мм калібру, який нам вдалося залучити”, – зауважив він.

Міністр зазначає, що запаси боєприпасів 155-мм калібру на 10% більше за запаси снарядів великих калібрів радянського типу, які були станом на 24 лютого. До всього – снаряди мають більшу ефективність. ЗСУ отримали більше півсотні гармат інших великих калібрів та боєприпасів до них. Зараз вони становлять понад 75% обсягу, який був до війни.

“Десятки одиниць РСЗВ радянського зразка та десятки тисяч снарядів, сотні мінометів та сотні тисяч пострілів до них зміцнили нашу оборону за цей період“, – наголосив Рєзніков.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський пояснив, чому українським військовим досі не вдається почати масштабний контрнаступ на сході та півдні країни – недостатньо військової техніки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *