Постачання зброї Україні – Польща підпише контракт майже на 630 млн доларів

Польща підпише з Україною найбільший за 30 років оборонний контракт. Йдеться про продаж самохідних артилерійських установок (САУ) Krab на близько 650 мільйонів доларів.

Про це заявили польські високопосадовці під час спільної пресконференції на метзаводі “Cтальова Воля”.

Так, прем’єр Польщі Матеуш Моравецький наголосив, що дане озброєння стане “дуже важливим” у бою на сході України. Деяку частину грошей на закупівлю Україна одержить від ЄС, а деяку візьме із держбюджету.

“Саме зараз ми підписуємо один з найбільших, якщо не найбільший за останні 30 років, оборонний контракт на експорт. Це продаж зброї для українців, в Україну”, – зауважив він.

Міністр державних активів Яцек Сасін також наголосив, що цей контракт на 2,7 млрд злотих є “рекордним” для Польщі за вартістю.

“Такого контракту у польському ОПК за останні 30 років не було”, – сказав він.

У свою чергу, міністр нацоборони Польщі Маріуш Блащак додав, оскільки у війні РФ проти України основна роль припадає на артилерію – Польща зробить ставку саме на розвиток ствольної та ракетної артилерії.

Із відкритих джерел відомо, що AHS Krab є польською самохідною гаубицею калібру 155 міліметрів, що сумісна зі снарядами НАТО.

Україна може одержати і машини, збудовані у відповідь на потребу в командирській машині для вогневого модуля САУ. Для самохідних артилерійських установок розроблено машину у версіях: командно-артилерійська та командно-штабна.

Як повідомлялося, у мережі з’явилося відео, як українські військові звільняють нашу землю від рашистів за допомогою британських ракетних установок Brimstone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *