Бої за Сєвєродонецьк – командир батальйону розповів про дії армії РФ

У Сєвєродонецьку Луганської області ситуація дуже складна – триває жорсткий бій з російськими окупантами фактично за кожен будинок. Росіяни ж не шкодують свого “гарматного м’яса”, кинутого для наступу.

Про це розповів командир батальйону “Свобода”, капітан Нацгвардії Петро Кузик для “Радіо Свобода”.

За його словами, дуже велика динаміка бою і ситуація може змінюватися по кілька разів на день.

При цьому противник має певні переваги у кількості техніки та в живій силі, тоді як українські військові потребують підсилення, особливо в питанні артилерії.

“Ворог має певну перевагу в ствольній артилерії, кількості танків, можливо, і в кількості людей і активно використовує цю перевагу. Постійно атакують, обстрілюють, знищують будинки, наші укріплення. Нам доводиться постійно маневрувати…”, – зазначає він.

При цьому українці намагалися контратакувати – десь спроби були вдалими, а десь – не дуже.

“З їхнього боку теж постійно тиснуть. Деякі підрозділи змушені були на квартал відійти, деякі підрозділи втримали позиції, зокрема і наш. Але це все в дуже важких умовах, дуже страшно, але нагадує “Контрстрайк”, – наголосив командир.

Він зауважив, що російська сторона влаштовує штурми, підкидаючи “м’яса” піхоти. Їх знищують, а вони щоразу кидають нові і нові резерви.

“Буквально б’ємось за кожен будинок, за кожну вулицю. Інколи в якийсь день ми можемо на квартал просунутись, в якийсь день нас можуть відкинути на квартал. Так постійно триває і так буде тривати”, – додав він.

Петро Кузик наголошує, що якщо українська сторона зацікавлена утримати місто, то крім розрахунку на стійкість військових, потрібна достатня кількість засобів у вигляді танків та артилерії.

Раніше ми писали, що за словами військового журналіста, офіційні особи дають неправдиву інформацію щодо ситуації в Сєвєродонецьку – про звільнення 50% міста говорити зарано.

Як повідомляв “Апостроф”, Велика Британія надасть Україні реактивні системи залпового вогню M270 MLRS, здатні вражати цілі на відстані 80 кілометрів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *