Війна в Україні сьогодні 6 червня – карта боїв та вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Йде 103-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. Надвечір понеділок, 6 червня, загарбники кинули всі основні сили на штурм Сєвєродонецька.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

На Волинському та Поліському напрямках затишшя.

На Сіверському напрямку у прикордонних районах Брянської та Курської областей окупанти утримують окремі підрозділи зі складу 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу. На Брянщині біля кордону з Україною знаходяться ворожі артилерійські підрозділи.

На Слобожанському напрямку росіяни продовжують бойові дії у прикордонних районах на північ від Харкова. Ворог намагається відновити зруйнований залізничний міст через річку Оскол у районі станції Куп’янськ-Вузловий.

На Харківському напрямку окупанти докладають зусиль, щоб не допустити контролю ЗСУ над кордоном та трасою Білгород – Куп’янськ. У районах населених пунктів Шестаково, Перемога та Байрак загарбники провели дистанційне мінування.

На Слов’янському напрямку готуються до поновлення штурму. ЗСУ успішно відбили атаку в районі Довгенького.

На Донецькому напрямку росіяни проводять бойове злагодження мотострілецьких та танкових підрозділів, доукомплектованих мобілізованими.

Основні зусилля загарбники зосередили на спробах встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком та блокування українських військ у районі Лисичанська. Продовжуються безуспішні спроби ворога взяти під контроль автошлях Бахмут – Сєвєродонецьк.

Бої продовжуються у східній частині Сєверодонецька. Ворожий штурм у напрямку Новоохтирки та Вороново було відбито.

На Лиманському напрямку окупанти обстрілювали наші підрозділи з мінометів та артилерії в районах Тетянівки та Піскунівки з метою знищення укріплень. Також було завдано ракетного удару по Миколаївці.

На Бахмутському напрямку противник обстрілює зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів райони Берестове, Федорівки та Миронівки. Завдав авіаційний удар вертольотами Ка-52 поблизу Ротів.

Для розвідки росіяни використовують диверсійно-розвідувальні групи у районі Білогорівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано артилерійські обстріли в районах Богоявленки, Володимирівки, Малинівки та Щербаків.

Також на Запорізькому напрямку помічено посилення ворожого угруповання військ силами до батальйонної тактичної групи.

На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують зусилля на збереженні зайнятих позицій та готуються до активізації бойових дій.

Раніше в Генштабі повідомили останні дані про втрати РФ в Україні, за час повномасштабного вторгнення вони склали 31 250 осіб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *