Війна в Україні – Данилов назвав необхідну кількість військових для контрнаступу

Для звільнення тимчасово окупованих територій на сході та півдні країни Україні необхідно сформувати 6 нових бригад.

Успіхи ЗСУ у Сєвєродонецьку та удар ворога по Харкову: онлайн війни 6 червня

Про це заявив виданню Financial Times секретар РНБО Олексій Данилов.

Україні необхідно сформувати шість нових бригад чисельністю 25 тисяч осіб для контрнаступу, щоб повернути територію, яка утримується Росією на сході та півдні“, – вважає він.

Крім цього, українській армії потрібні сотні ракетних та артустановок, літаків, танків та тисячі безпілотників.

При цьому Данилов допускає відхід українських військ із Сєверодонецька та інших міст Донбасу для перегрупування: “Тимчасова втрата територій – це не трагедія. Трагедією буде втрата країни. Західна зброя для контратаки обов’язково прибуде, і я більш ніж впевнений, що ми повернемо свої території“.

Секретар РНБО зазначив, що у Сєверодонецьку та Лисичанську окупанти мають перевагу в артилерії, і Україна зараз не може “адекватно відповісти тим самим” через брак необхідного озброєння. За його словами, через очевидну готовність Росії пожертвувати своїми військами заради незначних територіальних придбань українським військовим важче утримувати позиції.

Зеленський також зробив заяву про можливий відступ: “Якщо ви відходите на кращі позиції, то потім вам буде дуже дорого повертатися з точки зору кількості вбитих своїх людей та кількості втрат. Потім буде дуже дорого“.

Він наголосив, що рішення прийматимуться залежно від ситуації та у разі відступу надалі необхідно буде мати вп’ятеро більше техніки для наступу.

Як повідомляв “Апостроф”, українські військові відбили наступ російських військ на Донбасі в районі Великої Камишевахи, Вернопілля, Дібрівного, Долини та Богородичного.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *