Заява Угорщини про Зеленського – що відповіли на Банковій

В Офісі президента відреагували на образи спікера парламенту Угорщини Ласло Кевера на адресу Володимира Зеленського та згадали про Корюківську трагедію.

Відповідне повідомлення з’явилося у заступника голови ВП Андрія Сибіги.

“Народ завжди мудрий і знає століттями, як відповідати на абсолютно неприйнятні, дикі висловлювання “недополітиків” на кшталт неповажного глави державних зборів Угорщини:

He who is guilty is the one that has much to say

Осла дізнаєшся по вухах, а дурня – по балаканини

У короткого розуму мова довга

Зазвичай такі загострення відбуваються у певні періоди року», – написав Сибіга.

Він також зазначив, що хотів би почути оцінку Ласло Кевера про те, як угорські фашисти спалили живцем тисячі людей у чернігівському селі Корюківка.

“З іншого боку епохальні події далеко не регіонального характеру, напевно, теж є достатнім тригером для такої порослі “політиків”, а ще якщо відгукується зсередини фашистська ДНК”, – написав Сибіга.

“Історія піде вперед, Україна переможе: всі громадяни, які проживають в Україні, пишатимуться нашою державою, а такі “персони” залишаться на смітнику історії. У цьому сумнівів немає – хіба що згадають як непорозуміння, яке “підгавкувало” на президента України, президента країни героїв, сміливих та вільних людей” , – додав він.

Сибіга додав до повідомлення посилання на сторінку у Вікіпедії про Корюківську трагедію.

Корюківська трагедія – масове вбивство 6700 жителів села Корюківка (нині місто у Чернігівській області), скоєне 1-2 березня 1943 року загонами СС та угорської військової жандармерії під час Другої світової війни.

Масштаби трагедії виняткові серед населених пунктів України, СРСР та Європи. Корюківські вбивства за кількістю жертв майже в 45 разів перевищують білоруську Хатинь, у 41 – чеську Лідицю, у 12 – французький Орадур.

Масове вбивство мирних жителів було каральною операцією угорських підрозділів у відповідь на дії радянських партизанів, очолюваних офіцером НКВС СРСР Олексієм Федоровим. Особливий трагізм цієї події додає той факт, що партизанська група військ Федорова переважала карателів за кількістю воїнів майже в 10 разів, але партизани нічого не зробили для порятунку Корюківки.

Нагадаємо, раніше “Апостроф” зазначав, що заяви Угорщини про відмову підтримати ембарго на російську нафту – не більше ніж політична демагогія. У нинішніх умовах Європейський Союз має діяти та зменшувати свою енергетичну залежність від , а не розводити теорії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *