Війна в Україні – Арестович розповів про перемоги та поразки

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович назвав падіння Маріуполя найбільшою поразкою України у війні з російськими окупантами, а головною перемогою – відбиття українськими захисниками наступу рашистів на чотирьох напрямках.

Про це він розповів в інтерв’ю інформагентству DW.

За його словами, окупанти розпочинали наступ на дев’яти оперативних напрямках, з яких чотири ЗСУ вже відбили.

“Це повний тотальний російський провал. Тобто ми їх наполовину обламали. Ми знищили або перевели у небоєздатний стан щонайменше третину військ, які прийшли до нас. Російська армія дуже “просіла” у боєздатності, найкращий доказ цього – прихована мобілізація, яку вони проводять, – уточнив радник голови ОП.

За його словами, показовими з нестачі особового складу Росії є спроба набрати добровольців, яких готують лише тиждень, а потім відправляють на територію України, а також перекидання старих танків Т-62.

Крім того, Арестович називає “нашим величезним досягненням” потоплення крейсера “Москва”, який стояв на озброєнні Чорноморського флоту РФ.

Водночас радник голови ОП назвав найбільший програш України.

“Це падіння Маріуполя, а до цього – швидкий вихід російської армії з Криму на оперативний простір на півдні та захоплення Херсона, Мелітополя, Бердянська“, – пояснив він.

Раніше “Апостроф” повідомляв, радник голови Офісу Президента Олексій Арестович наприкінці травня заявив, що у вуличних боях за Маріуполь, за який українські бійці боролися майже три місяці, добірні підрозділи російських окупаційних військ втратили близько шести тисяч солдатів, у Сєвєродонецьку смертей може бути ще більше.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *