Застосування установок HIMARS в Україні – Бріджіт Брінк розкрила подробиці

Командування української армії самостійно визначатиме дальність ударів з ракетних установок HIMARS, які США планують передати Україні.

Про це заявили в американському посольстві в Україні.

Як зауважила новопризначений посол США в Україні Бріджит Брінк, у рамках підписаного урядом США акту про пакет військової допомоги Києву на 700 мільйонів доларів, буде надано артилерійські установки HIMARS.

“Насамперед їхнє надання має допомогти Україні досягти більшої точності в ураженні ворожих цілей, але також і отримати артилерійське озброєння з більшою дальністю, ніж є (ред. – на озброєнні української армії) зараз. Питання відстані ударів (ред. – із цих систем) буде вирішуватися Збройними силами України самостійно”, – зазначила вона.

Також вона нагадала, що Адміністрація президента США надалі ухвалюватиме пакети військової допомоги Україні за рахунок коштів, які передбачає закон щодо допомоги Києву на 40 мільярдів доларів. Деталі озброєння уточнюватимуться під час консультацій між країнами, з огляду на ситуацію на полі бою.

Штати надаватимуть Україні необхідну допомогу до перемоги у війні з РФ, наголосила посол.

Як повідомлялося, у рамках 11-го пакету військової допомоги США Україна отримає озброєнь на 700 млн доларів, у тому числі РСЗВ HIMARS та боєприпаси. Крім того, США планує продати Україні чотири безпілотники MQ-1C Grey Eagle, які можуть бути озброєні ракетами Hellfire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *