Повторний удар на Київ – офіцер ЗСУ розкрив плани окупантів

Росія може повернутися до спроби захопити столицю України. Відкрити другий фронт під Києвом можуть через вагому причину.

Про це розповів прес-офіцер 112-й київської бригади територіальної оборони ЗСУ Андрій Ковальов.

За його словами, є повідомлення про таку можливість на Київському напрямку, хоч очевидної підготовки нема, адже противник зосередив всі сили на сході та півдні України.

“Загроза для Києва залишається. Це реальна військова загроза. Це не лише терористичні обстріли Києва балістичними та крилатими ракетами. Це і спроба російських окупантів повернутися до Києва”, – зазначає пресофіцер.

Він зауважив, що для такого розвитку подій є кілька причин. Одна з них – бажання відтягнути українські війська зі сходу та півдня на фронт на Київщині. Окупанти хочуть повністю взяти під контроль Донбас та важливі дороги на сході.

“Можливо, щоб зробити спробу прориву на Дніпро, на Запоріжжя. Тобто такі плани в російських окупантів існують. З цією метою, як доповідає наша розвідка, дійсно існують плани відкриття другого фронту на Київщині, щоб відтягнути зі сходу більше наших бригад, більше сил, щоб тут їх сконцентрувати“, – розповів він.

Андрій Ковальов говорить, українські військові готові захищати Київ. При цьому було уважно вивчено всі помилки під час першого штурму росіянами столиці.

Наразі на Київському напрямку зосереджений великий обсяг військ. Зокрема 112 бригада Територіальної оборони продовжує виконувати завдання з охорони та оборони міста. Йдеться про охорону тих позицій і фортифікацій, які створили бійці у лютому, березні та квітні. Також покращуються фортифікації у самому Києві.

З огляду на все це, людям краще утриматися пікніків у лісі, оскільки там можуть бути позиції українських захисників, каже прес-офіцер.

Більше читайте в матеріалі “Апострофа”: Ми можемо звільнити Крим від окупантів, та є важлива умова – прес-офіцер ТрО Києва

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *