FAVBET Foundation розповів про допомогу біженцям та ЗСУ

Благодійний фонд FAVBET Foundation, метою якого є створення екосистеми позитивного впливу і забезпечення умов для розвитку дитячого спорту та спортивної інфраструктури, освітніх програм та державних ініціатив, тимчасово призупинив усі планові проєкти та переорієнтувався на допомогу постраждалим в Україні та переселенцям.

Favbet Foundation, заснований у 2020 році, реалізував близько 100 благодійних ініціатив у сфері освіти, здоров’я та спортивного розвитку. Серед них: передача 4300 ПК для сільських бібліотек у 15 областях України в межах спільного impact-проєкту “Цифровізація бібліотек” – разом з Міністерством цифрової трансформації України, Офісом Президента та Українською бібліотечною асоціацією. Також передача 2100 плазмових телевізорів у дитячі будинки сімейного типу. На повному забезпеченні фонду зараз перебувають 2 дитячих будинки.

У м. Загреб (Хорватія) відкрито Центр адаптації для переселенців з України з метою безкоштовного вивчення хорватської та англійської мов, надання психологічної підтримки та гуманітарної допомоги.

“Українці мають вивчати місцеву мову, хоча б на мінімальному рівні, а також англійську, яка є обов’язковою у світі. У майбутньому ми дуже сподіваємося, що це допоможе українцям не лише у базовових справах, а й сприятиме їх спробам знайти роботу, підвищити їхню конкурентоспроможність”, – зазначив президент благодійного фонду Андрій Матюха.

Команді фонду вдалося знайти місце, викладачів, студентів, навчальні матеріали, кафедри та все, що потрібно для вивчення іноземних мов за тиждень. Оголошення про відкриття курсів організатори публікували на різних форумах, що стало відомим серед українців, які перебувають у Загребі. Очікується, що до кінця місяця в центрі навчатимуться щонайменше 100 студентів.

За три місяці війни компанією були побудовані логістичні маршрути перевезення гуманітарної допомоги зі Львова до Києва та перевезено понад 100 тон гуманітарного вантажу. На постійній основі фонд передає для потреб ЗСУ спорядження, комп’ютерну техніку, жорсткі диски, додаткове обладнання для налаштування сучасних мереж зв’язку, засоби гігієни та продукти харчування. За кошти FAVBET Foundation придбано 100 комплектів амуніції для захисників країни у лавах ЗСУ та територіальної оборони.

“Ми мислимо глобально: сприяти соціальним інституціям та розвитку майбутніх поколінь, підтримувати діалог із суспільством, отримувати зворотний зв’язок від реципієнтів та діяти спільно”, – говорить Андрій Матюха.

Раніше FAVBET Foundation підтримував Національну стратегію створення безбар’єрного простору за підтримки Першої леді Олени Зеленської, виступив партнером виставки Photo Kyiv 2021 під гаслом “Невидиме життя”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *