Битва за Донбас та наступ ЗСУ на півдні – онлайн війни 29 травня – карти бойових дій

Почалася 95-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. На ранок неділі, 29 травня, ЗСУ продовжують обороняти Сєвєродонецьк і завдали ударів на півдні. На деяких напрямках наступальний порив ворога вичерпався і він все частіше переходить до оборонних дій і заривається в землю.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 28 травня


09:20 Окупанти вже “готуються” до того, що ЗСУ скоро отримають комплекси HIMARS М142 та M270 MLRS. Командування 27-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ перенесло свій командний пункт подалі від зони дії артилерії ЗС України.

Якщо до цього моменту рашисти з 27-ої омсбр тримали свій КП за 3 км від кордону з Україною (Устинка в Бєлгородскій області), то тепер – переносять на 22 км від кордону (Шагаровка).

08:45 Генштаб ЗСУ дав зведення щодо втрат ворога з 24 лютого по 29 травня.

08:36 Селище Новотошківське на Луганщині окупанти перетворили на міні-Маріуполь. Від населеного пункта фактично нічого не залишилося.

08:05 Попри обіцянки Німеччина за 9 тижнів звела до мінімуму військову підтримку України і практично не надала зброї, пише Welt.

07:30 Як виглядає мапа зони бойових дій до початку доби 29 травня.

07:25 На Південнобузькому напрямку ворог внаслідок наступальних дій українських підрозділів зазнав втрат і зайняв оборону на невигідних рубежах у районі населеного пункту Костромка. Вживає заходів щодо відновлення втрачених позицій за рахунок перекидання резервів на загрозливі напрямки.

07:00 До Фінляндії прибули чотири військові кораблі НАТО зі США, Німеччини та Франції.

06:20 У вуличних боях за Маріуполь Донецької області, гарнізон якого утримував оборону близько трьох місяців, добірні підрозділи російських окупаційних військ втратили приблизно 6 тисяч людей убитими, розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

06:05 Озброєння, яке так необхідне Україні, швидше за все, буде поставлене найближчим часом. США розпочали системні поставки кораблями, які вже розвантажуються у Європі.

Рішення про постачання ракетних систем MLRS вже майже ухвалено. Це значно збільшить втрати російських військ та техніки.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *