Відеозвернення Зеленського за 28 травня – про що говорив президент – Апостроф

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна щодня наближається до того, що українська армія переважатиме російських окупаційних військових як технологічно, так і ударною силою. Голова української держави чекає на хороші новини щодо нової зброї для ЗСУ наступного тижня.

Про це йдеться в його вечірньому відеозверненні.

Щодня працюємо над посиленням нашого захисту. Це передусім постачання зброї. Кожного дня наближаємося до того, що наша армія переважатиме окупантів технологічно й ударною силою. Звичайно, дуже багато залежить від партнерів. Від їхньої готовності надати Україні все необхідне для захисту свободи. І я очікую хороших новин щодо цього вже наступного тижня”, – наголосив Зеленський.

Також наступного тижня президент звертатиметься до парламентів європейських країн щодо посилення захисту України та спільного міжнародного тиску на державу-агресора. Зокрема, на засіданні Європейської Ради, яке відбудеться 30-31 травня, Зеленський буде говорити про російський терор в Україні.

“Буду говорити про терор, який став на сьогодні фактично єдиною формою дій РФ по відношенню до Європи: на землі в Україні, на енергетичному ринку всієї Європи, на продовольчому ринку в глобальному масштабі”, – наголосив він.

Крім того, український лідер повідомив, що ситуація на Донбасі і Харківщині дуже складна. Залишаються ключовими напрямками на фронті Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Попасна та інші регіони, де зосереджений наступ окупантів. Але українські захисники героїчно тримають оборону.

Водночас на Херсонщині окупанти фактично тримають українців у заручниках. Як наголосив президент, це є проявом слабкості зі сторони рашистів, тому що їм нічого дати людям, а люди не хочуть нічого брати у них.

Раніше “Апостроф” писав, що президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 28 травня обговорили питання посилення оборонної підтримки України та вирішення кризи.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що глава РФ Володимир Путін не розуміє, що громадяни України не хочуть бути частиною “руського міра”. Таким чином, російський диктатор недооцінив країну, перш ніж напасти на неї, а також переоцінив можливості своєї армії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *