Оборона Донбасу та втрати ворога – онлайн війни 27 травня – карти бойових дій

Почалася 93-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. На ранок п’ятниці, 27 травня, ворог завдав серію ракетних ударів по Дніпру, продовжується наступ окупантів на сході країни та перекидання нових сил на південь України.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 26 травня


08:17 У Сєверодонецьку до готелю “Мир” увірвалася ворожа диверсійно-розвідувальна група, яку цілий день вибивали українські військові. Ситуація була запекла, але ЗСУ вистояли.

07:52 У Пентагоні заявили, що зі 108 обіцяних Україні гаубиць поставили “понад 80”, а також 160 тисяч снарядів із 208 тисяч. Вони вже активно утилізують окупантів на сході України.

07:45 В окупованому Маріуполі зростає смертність через зараження, пов’язані з епідеміологічною ситуацією, повідомив радник мера Петро Андрющенко.



07:20 За минулу добу на Донбасі відбито 12 атак ворога, знищено танк, п’ять артилерійських систем, п’ять одиниць бойової броньованої техніки та п’ять автомобілів. Також було збито ворожий вертоліт Ка-52, крилату ракету та БпЛА типу “Орлан-10”.

07:02 У прикордонному з Україною російському селі Журавлівка від обстрілу загинула жінка. Про це повідомив білгородський губернатор В’ячеслав Гладков.

07:00 Адміністрація президента Штатів Джо Байдена готується надати Україні нову партію зброї, зокрема сучасні ракетні системи дальньої дії MLRS.

06:40 У Дніпрі пролунала серія вибухів. Відомо, що над містом працювала система ППО, після чого піднялися в небо стовпи диму.

Увага, на відео є нецензурна лексика:





06:20 Українські військові під Бахмутом на Донеччині знищили склад зброї окупантів.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *