Ліверпуль Реал – головне про фінал Ліги чемпіонів 28 травня

У суботу, 28 травня, відбудеться фінал Ліги чемпіонів сезону-2021/2022, у якому зустрінуться англійський “Ліверпуль” та мадридський “Реал”. Гра розпочнеться о 22:00 за київським часом. “Апостроф” розповідає головне, що потрібно знати про майбутній поєдинок.

Україна та фінал Ліги чемпіонів

Українські клуби, на жаль, поки що не можуть реально розраховувати на те, щоб одного разу битися у вирішальному матчі за найпрестижніший європейський клубний трофей. Але цього року фінальний поєдинок асоціюватиметься із нашою країною. принаймні з двох причин.

По-перше, спочатку фінал Ліги чемпіонів мав відбутися у Санкт-Петербурзі. Проте через розв’язану Росією війну проти України вирішальний матч турніру було перенесено на стадіон “Стад де Франс” до Парижа.

По-друге, про Україну нагадуватиме м’яч, спеціально розроблений для фіналу. На ньому англійською та українською мовами написано слово “мир”.

ЛІВЕРПУЛЬ – РЕАЛ: ДЕ ДИВИТИСЯ

Повторення фіналу 2018 року

“Ліверпуль” та “Реал” лише чотири роки тому зустрічалися у фіналі Ліги чемпіонів. Тоді “вершкові” обіграли “червоних” з рахунком 3:1 і востаннє у своїй багатій історії виграли трофей. “Ліверпуль” через рік після того фіналу таки став переможцем турніру, обігравши у фіналі лондонський “Тоттенгем”.

Також “червоні” та “вершкові” протистояли один одному у фіналі Кубка чемпіонів у 1981 році. Та зустріч завершилася перемогою “Ліверпуля” з результатом 1:0.

Битва гігантів

У разі перемоги у фіналі “Ліверпуль” зрівняється з італійським “Міланом” і вийде на друге місце за кількістю виграних Кубків чемпіонів – їх у англійців також буде сім. Якщо ж верх візьме “Реал”, він ще більше зміцнить свою велич на вершині рейтингу. Наразі у “вершкових” 13 перемог у турнірі.

ЛІВЕРПУЛЬ – РЕАЛ: ПРОГНОЗ БУКМЕКЕРІВ

Рекорди майбутнього фіналу

“Ліверпуль” та “Реал” втретє зіграють між собою у головному матчі за найпрестижніший європейський клубний трофей. Частіше між собою у фіналах не грав ніхто.

Карло Анчелотті може виграти Лігу чемпіонів вчетверте як тренер. Ніхто з його колег не вигравав турнір більше трьох разів.

Карім Бензема у поточному розіграші Ліги чемпіонів забив 15 м’ячів. Він має шанс повторити або навіть перевершити рекордний показник Кріштіану Роналду, який у сезоні-2013/2014 став найкращим бомбардиром турніру із 17 голами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *