ДТП із Трухіним – полтавський слуга народу готується посилити вплив на Полтавщині

Завдяки війні фігуранти скандального ДТП нардеп Олександр Трухін та його партнер по бізнесу та політиці Фахраддін Мухтаров “залягли на дно”, щоб потім спробувати повернути весь втрачений вплив та знову взяти під контроль “Слугу народу” на Полтавщині.

Про це пише depo.ua.

Видання нагадує, що з початком повномасштабної війни РФ проти України розслідування кримінального провадження по ДТП за участі Трухіна фактично було зупинено. Після скандалу навколо ДТП та оприлюднення відеозапису з місця події Трухіна “зняли з посади голови Полтавської облорганізації “Слуги народу”. Втім, депутатський мандат він не склав, більше того, залишився членом фракції СН і продовжує стверджувати, що не перебував за кермом”.

“Мухтаров, хоч публічно і відхрестився від “кента” Трухіна після ДТП, але бізнес-зв’язки Мухтарова з Трухіним давні та міцні, І відмовлятися від них Мухтаров не збирається. Подейкують, що їхній політичний тандем існує і процвітає. Після оприлюднення відео з місця скандальної ДТП Мухтарова було знято з посади голови фракції “Слуги народу” у Полтавській облраді. Мухтаров, ймовірно, вирішив залягти на дно доти, доки скандал із ДТП не забудеться”, – йдеться в статті.

Видання зазначає, що відхід Трухіна та Мухтарова від керівництва “Слугою народу” на Полтавщині “зробив політичну ситуацію в області як мінімум конструктивнішою та здоровішою – скандалів у партії влади не спостерігається, а більшість народних депутатів від Полтавщини та депутатів облради від СН сконцентровані на необхідних питаннях – допомозі ЗСУ, гуманітарці, підтримки критичної інфраструктури та допомозі областям, де йдуть бойові дії”.

Однак, йдеться в статті, “зв’язок Трухін-Мухтаров нікуди не подівся і зберігається досі. Наскільки пов’язані між собою Трухін та Мухтаров, свідчить хоча б факт, що перед тим самим ДТП, за даними розслідування програми “Гроші”, вони обідали у ресторані “Каспій”, який належить Мухтарову. Більше того, “Ауді”, за кермом якого, швидше за все, у момент ДТП перебував Трухін, належить не йому, а агрокомпанії СВК “Андріївський”. Засновником цієї компанії в реєстрах значиться саме Мухтаров, а серед колишніх бенефіціарів Микола та Наталія Трухіни – батьки скандального нардепа”.

“Їхня тиха діяльність може дати фінансову основу для того, щоб після війни спробувати повернути втрачений вплив в облраді та контроль за місцевою організацією “Слуги народу”. Від амбіцій знову “кермувати” на Полтавщині Трухін відмовлятися явно не збирається”, – підсумовує видання.

23 серпня 2021 сталася ДТП із нардепом Олександром Трухіним – “Ауді” зіткнувся ще із двома авто. Внаслідок зіткнення постраждали 6 людей. Була обґрунтована підозра, що за кермом “Ауді” був Трухін, і на момент ДТП він був нетверезий. У лютому 2022 “Українською правдою” було оприлюднено відео з місця ДТП, зняте нагрудною камерою поліцейського. На цьому відео видно, як Трухін намагався втекти з місця пригоди, натякав на хабар поліцейським і обіцяв “вирішити всі питання” з главою МВС. При цьому Трухін на відео виглядає не зовсім тверезим, а Мухтарова, який отримав у ДТП травми, називає своїм “кентом”, який “претензій не має”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *