Укравтодор анонсував удосконалення під’їзних шляхів на кордонах із ЄС

Укравтодор планує вдосконалити під’їзні шляхи до контрольно-пропускних пунктів на кордонах з країнами Євросоюзу. На них буде влаштовано майданчики для відстою автотранспорту.

Про це повідомляє у Facebook перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

У першу чергу, це зроблять на маршрутах, які ведуть до пунктів пропуску з сусідніми країнами у прикрдонних регіонах. Для якнайшвидшого вирішення всіх інфраструктурних та процедурних питань до процесу будуть залучені міжнародні партнери та дружні сусідні країни.

“З основного — бачимо велике скупчення вантажного транспорту. Першочерговим завдання для себе бачимо створення більш комфортних умов для водіїв та збереження доріг”, — підбив підсумки він.

З початком повномасштабної війни з росією пріоритети розвитку прикордонної інфраструктури змінилися. Через військову агресію порти закриті, а авіасполучення відсутнє.

“Тому дороги наразі виконують одну з ключових функцій у життєзабезпеченні країни. В цьому контексті інфраструктурне питання більш глобальне, адже йдеться не лише про економіку України, але й про світову продовольчу безпеку”, — зазначив перший заступник голови Укравтодору.

Через війну в Україні, за словами Івка, зруйновано майже 24 тисячі кілометрів доріг, що складає 13%, та понад 300 штучних споруд. Російські окупанти продовжують нищити критичну інфраструктуру. Дорожники рахують збитки та забезпечують, де можливо, проїзд “дорогами життя”. На звільнених територіях наведено 36 переправ біля зруйнованих мостів та ліквідуються наслідки бойових дій на розмінованих територіях вздовж доріг.

Нещодавно міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що більшість постраждалих через російську агресію об’єктів транспортної інфраструктури можна відновити за два роки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *