Евакуація з Азовсталі – що сказав Зеленський

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що українських захисників з маріупольського заводу “Азовсталь”, яких 16 травня почали евакуювати на тимчасово окуповану територію Донецької області, заберуть додому. Український лідер сподівається на обмін полоненими за посередництва міжнародної спільноти.

Читайте також: Зеленський розповів, як закінчиться війна в Україні

Про це він повідомив в етері телемарафону UAРазом.

Абсолютно героїчні люди. Хочу підкреслити, що там 400 прикордонників, велика кількість нацгвардійців, десантників, навіть представників СБУ, медики, звичайні люди. Там безліч героїчних людей… Вони захищали Маріуполь. Дуже велика кількість наших льотчиків героїчно загинула, – заявив президент України.

Зеленський поінформував, що 21 травня вивезено всіх мирних жителів з “Азовсталі”, а також медиків, поранених та тяжко поранених.

“Мені здається, що найближчим часом завершиться вивезення всіх”, – вважає український лідер.

Він домовився з міжнародними партнерами щодо порятунку українських захисників Маріуполя. Зеленський додав, що спочатку просив зброю для розблокування міста воєнним шляхом.

“На сьогодні хлопці отримали від військових сигнал, що вони мають право вийти і зберегти життя. Далі все залежить від того, що на себе брали ООН, Червоний Хрест, РФ. Очікуємо того чи іншого формату обміну. Будемо забирати їх додому“, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, президент Зеленський розповів про ситуацію на заводі “Азовсталь”, а також вперше розповів, як українські пілоти намагалися долетіти до маріупольського заводу, щоб надати допомогу оточеним.

Раніше ми писали, що щоб уникнути сорому за те, що захисниками “Азовсталі” такий довгий час були сотні українських солдатів, а також з метою обміну якомога більшої кількості російських військовополонених, РФ може завищувати кількість евакуйованих із заводу – зараз йдеться про більше двох тисяч українських бійців.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *