Облога Азовсталі – Зеленський розповів про втрати українських льотчиків

Президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію на заводі “Азовсталь”, а також уперше розповів, як українські пілоти намагалися долетіти до підприємства, щоб надати допомогу оточеним.

Про це повідомляє “УНІАН”.

В інтерв’ю з нагоди триріччя інавгурації глава держави заявив, що українські пілоти діяли в умовах відсутності повітряних коридорів до “Азовсталі”, а також під час роботи потужної системи ППО окупантів.

“Дуже велика кількість наших льотчиків загинула. Як і захисники Маріуполя, це абсолютно героїчні люди, які знали, що долетіти практично неможливо”, – заявив Зеленський.

Президент наголосив, що Україна не просто так закликала світ допомогти закрити небо над своєю територією.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що заступник командира полку спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України, капітан Святослав Паламар (позивний “Калина”) виступив з новим зверненням до українців. До цього російські пропагандистські ресурси встигли поширити новину про те, що Паламар нібито “здався” в полон. Це виявилося черговою відвертою брехнею окупантів.

Також ми повідомляли, що російські окупанти почали активно “ділити” захоплений Маріуполь, поки вирішується питання кураторства міста з боку “фсбешно-політичних кланів Росії”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *