Війна РФ Україна – Ігор Танцюра призначений командувачем теробороною

Командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України призначили генерал-майора Ігоря Танцюру. Він замінить на цій посаді Юрія Галушкіна.

Така кадрова ротація прописана у відповідному указі президента Володимира Зеленського, який опубліковано на сайті глави держави.

Призначити генерал-майора Танцюру Ігоря Івановича командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України”, – йдеться в указі під номером 337/2022.

Перед цим президент звільнив з посади командувача Сил тероборони Збройних сил Юрія Галушкіна, який пропрацював на цій посаді з 1 січня поточного року. Тоді повідомлялося, що генерал Галушкін – досвідчений бойовий офіцер, зокрема, брав участь у міжнародній миротворчій операції в Косово, працював головним інспектором Міноборони.

З відкритих джерел відомо, що Ігор Танцюра з 2013 року працював начальником 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗСУ. У 2019-му його призначили начальником штабу – першим заступником командувача Операції об’єднаних сил. У 2022-му став заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ. 2 травня цього року його нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня “за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”.

Раніше ми писали, як вступити до Міжнародного легіону Сил територіальної оборони України.

Також повідомлялося, що Харківський 227-й батальйон 127-ї бригади тероборони вийшов на кордон із Росією у Харківській області.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *