Війна Росія Україна – окупанти планують закликати жінок

Росія на захоплених українських територіях проводить таємну мобілізацію. До лав російської армії збираються призвати навіть жінок.

Про це повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова.

Є дані, що відповідні заходи вже відбуваються в анексованому Росією Криму. Багато громадян під час призову відмовляються воювати проти українців та здаються у полон Збройних сил України.Відомо, що всіх чоловіків до 60 років з пропискою у місті Саки та Сакському районі 16-20 травня 2022 року чекають у військкоматі для проведення звірки.

Тим часом в ОРЛО під час мобілізації росіяни поставили до відома керівництво підприємств про необхідність проведення “звірки даних” жінок віком 18-45 років спеціальностей: бухгалтери, кухарі, медсестри, лаборанти, водії, машиністи та прибиральники.

Примусова мобілізація заборонена міжнародним гуманітарним правом, статтею 51 IV Женевської Конвенція про захист цивільного населення під час війни забороняється окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави служити в її збройних чи допоміжних силах“, – наголосила Денісова.

У мережі з’явилося відео, де е дружини з т.зв. “ЛНР” виступають проти відправки їхніх чоловіків на смерть.

Нагадаємо, що астролог Алакх Ніранжан прогнозує припинення бойових дій в Україні приблизно з 11 червня, але РФ може спробувати знову після мобілізації напасти на країну у вересні. Остаточна ж перемога прийде у 2023 році.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *