Корупція в Україні – як каратимуть під час війни

Корупцію під час воєнного стану в Україні прирівняють до державної зради та каратимуть або позбавленням волі на строк до 15 років, або довічним ув’язненням у випадку особливо тяжких злочинів.

Про посилення відповідальності за корупційні діяння під час війни йдеться в зареєстрованому у ВР законопроєкті №7348.

У законопроєкті пропонують вважати державною зрадою набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, вартість яких більш ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів, а це 110 500 грн, доходів громадян перевищує його законні доходи, у період дії воєнного стану та протягом одного року після його припинення або скасування.

І також у проєкті Закону ініціюють доповнити статтю 111 КК України, що стосується держзради, приписом, відповідно до якого посадовця-корупціонера зможуть позбавити волі строком до 15 років або засудити до довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Поки Збройні Сили України успішно відбивають атаки російських загарбників, Служба безпеки виловлює шпигунів, диверсантів та колаборантів, волонтери допомагають у постачанні гуманітарних та оборонних вантажів, поки весь український народ працює на перемогу, залишився останній фронт, де ворог не дрімає, – корупційний”, – аргументували парламентарії у пояснювальній записці.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що СБУ підозрює у держзраді начальника Миколаївської окружної прокуратури, а також у співпраці з російськими окупантами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *