Війна в Україні – G7 пообіцяла покарати режим Лукашенка за допомогу Кремлю

8 травня, у неділю, лідери країн G7 провели онлайн-саміт разом із президентом України Володимиром Зеленським, на якому прийняли офіційне рішення про санкції не тільки проти путінського режиму, а й проти білоруського диктатора Лукашенка, який брав активну участь у допомозі країні-агресору Росії.

Відповідну заяву розмістили на сайті Білого Дому США.

“Ні за яких обставин цивільні особи і ті, хто не бере активної участі у бойових діях, не можуть бути законними цілями. Ми докладемо всіх зусиль, щоб залучити президента Путіна, а також організаторів та посібників цієї агресії, включаючи режим Лукашенка в Білорусі, до відповідальності за їхні дії відповідно до міжнародного права”, – йдеться в заяві G7.

Також там наголошується на тому, що задля цією мети країни G7 продовжуватимуть свою співпрацю із союзниками та партнерами по всьому світу. Водночас Україні і в подальшому надаватимуть допомогу в обороні та повоєнному відновленні. Разом з цим, проводитиметься робота з з розслідування та збору доказів агресії РФ.

Окрім цього, країни G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Франція, США, Канада, Японія та керівництво Євросоюзу) виявили намір про поетапну відмову від російської нафти.

Раніше “Апостроф” повідомляв про історичну світлину Байдена з саміту лідерів G7, провідною темою якого стала війна проти України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *