Контрнаступ ЗСУ – де українські військові пішли в атаку на ворога

Українські захисники перейшли до контрнаступальних дій проти російської армії на двох гарячих напрямках на фронті.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Так, сили оборони ЗСУ перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках.

Противник перемістив основні зусилля на Луганський напрямок. Зокрема, поблизу населених пунктів Попасна та Кремінна продовжуються запеклі бої.

Залужний зазначив, що поінформував голову об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі – про оперативну обстановку в Україні.

Зокрема, про переміщення основних зусиль супротивника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної та Торського продовжуються запеклі бої, а також перехід сил оборони України до контрнаступних дій на Харківському та Ізюмському напрямах“, – написав він.

Головнокомандувач додав, що РФ відновила застосування крилатих ракет з метою руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні.

“...протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, випущених зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160 з Каспійського моря. На півночі минулої доби було зафіксовано вісім запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS дуже актуальне“, – додав він.

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються створити умови для активізації наступальних дій у напрямках Херсон – Миколаїв та Херсон – Кривий Ріг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *