Звільнення України – ЗСУ вибили ворога із 4 населених пунктів

Українські захисники вибили російських окупантів із чотирьох населених пунктів на півдні України.

Про ситуацію у південному регіоні повідомляє Оперативне командування “Південь” у соцмережі Facebook.

Зазначається, що мобільні протитанкові групи забезпечили контроль території населених пунктів біля адміністративної межі Миколаївської та Херсонської областей.

Противник продовжує інженерне удосконалення своїх позицій на Херсонському й Миколаївському напрямку. Хоч 3 травня активних наступальних дій не було, проте лунали обстріли артилерією і броньованою технікою.

У місті Токмак на Запоріжжі окупанти масово шиють та переодягають своїх військових у однострій Збройних Сил, тому не виключені провокації.

За добу ворог втратив, зокрема, 47 російських військових, 15 одиниць техніки, з них – два безпілотники-розвідники, радіолокаційну станцію та дизель-генератор, два зенітно-ракетних комплекси та вісім одиниць автомобільної техніки. Знищено сім складів, колону противника з боєприпасами та пально-мастильними матеріалами.

Противник здійснив черговий ракетний удар на півдні, зокрема по Одещині і Кіровоградщині. Дві випущені з Каспійського напрямку ракети влучили по залізничній інфраструктурі Кіровоградської області, є загиблі та поранені. Три ракети, спрямовані на Одещину, були збиті ППО. Ще раз по об’єктах інфраструктури регіону ворог вдарив двома ракетами. Постраждалих нема.

Варто зважати, що корабельне угруповання чорноморського флоту Росії – у готовності для завдання удару по території України, додають у командуванні “Південь”.

Нагадаємо, за даними Генштабу, ЗСУ за добу збили 8 крилатих ракет противника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *