Денацифікація України – у Росії вирішили відмовитися від терміну

У Росії вирішили скасувати вживання терміну “денацифікація”, яким країна пояснювала повномасштабне вторгнення в Україну та вбивство цивільних – більшість росіян не розуміє його значення.

Про це повідомляє видання “Проект”.

Зазначається, що ще на початку війни соціологи Кремля провели закриті телефонні соцопитування, які включали також питання щодо ставлення росіян до основних тез пропаганди.

Як, з’ясувалося, людям не тільки складно вимовити слово “денацифікація”, але респонденти також не змогли до ладу пояснити, що воно означає.

Близьке до Кремля джерело розповіло, що після цього в оточенні російського президента “почався безлад”: “Кожного тижня шукали нові слова, але нічого вдалого підібрати не вдалося”.

Врешті, слово-відповідник так і не змогли підібрати, проте суттєво скоротили його вживання в ефірах. Цілком відмовитися від “денацифікації” було неможливо, оскільки “просто так забути озвучену президентом мету не можна”.

Раніше ми писали, що на російському державному сайті РІА “Новости” вийшла стаття “Що Росія має зробити з Україною”, в якій містяться заклики до геноциду в Україні та його обґрунтування.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *