Байден назвав війну в Україні переломним моментом

Президент США Джо Байден назвав війну Російської Федерації проти України переломним моментом історії, який відбувається раз на 6-8 поколінь.

Про це він заявив під час виступу на заводі компанії Lockheed Martin, де, зокрема, виробляються протитанкові ракети “Джавелін”.

“Ми бачимо в новинах щодня ці звірства та військові злочини, які скоюють російські війська в Україні під керівництвом Володимира Путіна. Це, звісно, жахливо. Ми бачимо надзвичайну хоробрість українських бійців, котрі захищають свою країну від усього. І це не лише воїни. Це не лише солдати, не лише військові. Це люди на вулицях, прості люди, які там лишилися. П’ять мільйонів залишили країну, але багато хто залишився. Жінки, не лише чоловіки, а й жінки, виборюють свою країну”, – сказав Байден.

Американський лідер розповів про допомогу у сфері безпеки, яку Білий дім надає Україні, та подякував працівникам підприємства за пряму участь у наданні цієї допомоги.

Раніше ми писали, що ситуація на фронті може змінитися за два тижні, коли повною мірою буде реалізована допомога Заходу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *