Війна в Україні – Земан висловився про Путіна та росіян

Президент Чехії Мілош Земан назвав росіян божевільними через напад на Україну, а переконання Кремля про нібито могутність російської армії і самої Росії – смішними.

Про це він розповів CNN Prima News.

Земан вважає, що президент Росії Володимир Путін просто піддався ілюзіям про всемогутність країни.

…піддався ілюзіям, що Росія всемогутня і, зокрема, що російська армія є другою за потужністю армією світу. Сьогодні це виглядає смішно. Виявилося, що російська армія набагато слабша, ніж думали всі експерти“, – зазначив він.

Президент Чехії також розповів, що раніше вважав Путіна своїм другом, проте невдовзі після початку вторгнення в Україну його ставлення змінилося на гостру критику дій Росії. Мовляв, тільки нерозумна людина не змінює свої погляди.

Мені байдуже, вірить хто мені чи ні. Але важливо, щоб людина вірила в себе, і лише ідіот не змінював свої погляди“, – процитував він Вінстона Черчілля.

Загалом, на його думку, політика РФ ірраціональна, а це може вплинути на поставки природного газу. Але оскільки це є однією з найважливіших частин російського експорту, він не очікує, що Москва їх зупинить. При цьому виступає за повільну відмову від вугілля.

Я не думаю, що Росія припинить поставки, але, будь ласка, сприймайте цю заяву з несподіваною покірністю від мене. Тому що я колись публічно сказав, що росіяни не божевільні, щоб нападати на Україну, і вони виявилися божевільними. Проте, можливо, вони це зроблять – політика часом дуже ірраціональна, – зауважив він.

Як повідомляв “Апостроф”, до України вже надійшли реактивні системи залпового вогню RM-70 Vampire, які передала нашій країні Чехія.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *