Карта України після вторгнення Росії на 28 квітня

Російські війська станом на 28 квітня продовжують просування на сході та надалі штурмують Донбас. При цьому ворог отримав жорстку відсіч на півдні.

Про це свідчить актуальна карта боїв в Україні від Міністерства оборони Британії.

Так, противник продовжу стабільне просування як з міста Ізюм, так і під час штурму уздовж лінії зіткнення на сході України. Упродовж доби російські війська захопили кілька невеликих міст на захід від Ізюма (м. Заводи та околиці Великої Комишувахи). Лінія просування відійшла від їхньої мети – Донецької та Луганської областей. Очевидно, що росіяни планують обійти українські оборонні позиції із флангу на дорогу в напрямку Барвінкового та Слов’янська. Противник продовжує часткове оточення Харкова та обстрілює цивільну інфраструктуру по всій області.

Російська армія надалі бомбардує Маріуполь, а саме – завод “Азовсталь”.

Також російські війська незначно просунулися у фронтових штурмах Сєвєродонецька, Рубіжного та Попасної та продовжували завдавати ударів по всій лінії фронту. Як зазначав український Генштаб, російські війська захопили населений пункт Новотошкірське за кілька десятків кілометів на південь від Сєвєродонецька, намагаючись просуватися далі на захід. Окрім того, росіяни наступали на південь із району Сватове, додатково захопили місто Зарічне. ЗСУ відбили атаки Росії в Авдійці пбіля Донецька.

Окрім того, російські війська продовжували обстрілювати всю лінію зіткнення уздовж південної осі та посилювати передові позиції, ймовірно, готуючись до відновлення наступальних дій на Миколаїв і Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Також локальні бої тривали на Миколаївському напрямку. При цьому російські війська провели невдалі атаки на Таврійське та Нову Зорю. Українські війська відбили Широке, Новопетрівку та Любино за 50 кілометрів на північ від Херсона. Очевидно, що російські війська намагатимуться розпочати більш масштабні наступальні операції найближчими днями для захоплення усієї Херсонської області. Проте успішні українські контратаки, можливо, затримують, а то й зовсім зірвуть російські плани.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти нарощують темпи наступу, найбільша активність спостерігається у Слобожанському та Донецькому напрямках.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *