ВСУ отримають німецькі Гепарди – фото, відео та характеристики бойової машини

Після зустрічі міністрів оборони на військовій базі “Рамштайн” у Німеччині було вирішено таки надати Україні військову техніку, а саме – зенітні самохідні установки Gepard.

Про це повідомляє німецьке оборонне відомство у своєму офіційному Twitter-аккаунті.

Зазначається, що на військовій конференції “Рамштайн” міністри оборони США, України та низки країн ЄС обговорюють потреби України в зброї для протистояння російським окупаційним військам. Про передачу ЗСУ Gepard Україні оголосив міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

У виданні Spiegel зауважують, що цим повідомленням про передачу зброї Україні міністр оборони Німеччини намагається пом’якшити критику, яка лунає в бік країни щодо постачання зброї – останнім часом Німеччину часто критикують за нерішучість у цьому питанні.

Скільки одиниць військової техніки передадуть Україні невідомо, проте за даними Defense Express, наразі на складах німецьких оборонних концернів знаходиться близько 50 одиниць знятих з озброєння зенітних САУ Gepard.

Нагадаємо, зенітна самохідна установка Gepard озброєна двома 35-мм автоматичними гарматами, призначена для знищення повітряних цілей на дальності до 4 км та на висоті до 3 км. Експлуатувалися з 1976 року, були виведені зі складу Бундесверу на початку 2010-х років.

Раніше ми писали, що канцлер ФРН Олаф Шольц, який спробував сісти відразу на два стільці, різко втрачає підтримку серед населення, у тому числі через позицію по Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *