Лавров загрожує ядерною війною – Кулеба пояснив, що відбувається з Росією

Ризики ядерної війни загострилися і не можна недооцінювати цю небезпеку. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, на що отримав негайну відповідь від України – РФ знає про свою поразку та використовує останній шанс відлякати світ від допомоги нашій країні.

За словами російського міністра, у січні країни “ядерної п’ятірки” підтвердили неприпустимість застосування ядерних озброєнь.

“Це наша принципова позиція. Ми з неї виходимо, мені дуже не хотілося б, коли дійсно ризики дуже і дуже суттєві, щоб ці ризики штучно роздмухувалися, а охочих таких чимало. Небезпека серйозна, вона реальна, її не можна недооцінювати”, – заявив Лавров.

Лавров сподівається, що країни Заходу не відправлять війська в Україну, щоб не допустити третю світову війну.

“Всі завжди кажуть, що ми даватимемо озброєння — це підливає масло у вогонь. Вони хочуть цими поставками змусити українців воювати з Росією до останнього солдата, аби тільки тягнувся довше цей конфлікт”, — повідомив він.

Глава МЗС РФ заявив, що лідери всіх країн НАТО, окрім Польщі, не хочуть залучати Альянс до прямої війни з Росією. Також Лавров упевнений у закінченні війни в Україні підписанням дипломатичного документа.

“Параметри цього договору визначатимуться тією стадією військових дій, на якій цей договір стане реальністю”, – резюмував він.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не став зволікати із відповіддю. Він заявив, що твердження реальності загрози початку Третьої світової війни свідчить про те, що Москва відчуває в Україні поразку.

“Росія втрачає останню надію відлякати світ від підтримки України. Звідси розмови про “реальну” небезпеку Третьої світової. Це тільки означає, що Москва відчуває поразку в Україні. Тому світ має ще більше підтримати нас, щоб ми перемогли та захистили європейську та глобальну безпеку”, – написав він на своїй сторінці в Twitter.

Раніше ми писали, що Лавров зробив заяву про мирні переговори з Україною та описав закінчення війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *