Війна в Україні – зведення Генштабу ЗСУ на вечір 25 квітня

Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив вечірнє зведення 25 квітня щодо російського вторгнення в Україну, яке триває вже шістдесят один день. Окупанти продовжують атакувати східні та південні області країни.

Про це повідомляється у соцмережі Facebook.

Зазначається, що у Східній операційній зоні російські загарбники продовжують здійснювати наступальні дії для розгрому угруповання Об’єднаних сил. Як і раніше планують встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей та сухопутним шляхом з окупованим Кримом.

Надалі завдають ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури, залучаючи стратегічні бомбардувальники, кораблі та підводні човни. Хочуть зруйнувати шляхи постачання військово-технічної допомоги від держав-партнерів, завдаючи ударів по залізничних вузлах.

Також ворог нарощує систему протиповітряної оборони дальньої дії за рахунок переміщення з території РФ додаткових зенітних ракетних комплексів, прагне створити запаси боєприпасів, матеріально-технічних засобів та спеціальної інженерної техніки.

Шукають шляхи поповнення втрат особового складу в підрозділах у війні в Україні.

Волинський, Поліський та Сіверський напрямки

Суттєвих змін в обстановці не відбулося. Ознак формування противником наступальних угруповань не виявлено.

Слобожанський напрямок

Там триває подальше часткове блокування Харкова, руйнування його інфраструктури, ураження позицій захисників Харківщини із застосуванням авіації та артилерії.

В районі міста Ізюм ворог намагався покращити тактичне положення на напрямках Андріївка – Заводи та Дібровне – Курулька. Проводить заходи логістичного забезпечення угруповання окупантів.

Донецький та Таврійський напрямки

Противник, посиливши обстріли наявними засобами вогневого ураження, намагався просунутись вглиб території України в районах населених пунктів Коровій Яр і Рубіжне, розвинути наступ в напрямку Запоріжжя. Успіху не мав, зазнав втрат.

В Маріуполі ворог продовжує знищувати місто, блокуючи місцевих жителів та частину наших захисників в районі заводу “Азовсталь”.

Південнобузький напрямок

Росія зосереджує основні зусилля на напрямках Херсон – Миколаїв та Херсон – Кривий Ріг. Проводить перегрупування військ, закріплюється на місцевості, посилює угруповання ствольної та реактивної артилерії, здійснює накопичення боєприпасів та ПММ.

На тимчасово захопленій території Херсонської області, в селищі міського типу Велика Олександрівка, окупанти оголосили місцевому населенню про необхідність, у термін до 28 квітня, залишити населений пункт. До жителів, які не виконають наказ, буде застосовано примусову евакуацію.

На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Енергодар, співробітниками федеральної служби безпеки російської федерації продовжується проведення фільтраційних заходів.

У Генштабі додають, що на тимчасово захоплених територіях Харківщини та Луганщини росіяни займаються мародерством, крадіжками та пограбуванням місцевого населення, зокрема, вилучають алкоголь та продукти харчування.

Нагадаємо, що російські окупанти у понеділок, 25 квітня, захопили населений пункт Новотошківське Луганської області.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *