Бойкот Росії – міністри фінансів G20 вийшли з онлайн-сесії, коли виступав Силуанов

У середу, 20 квітня, міністри фінансів із різних країн залишили закрите засідання G20 у Вашингтоні, коли делегат РФ розпочав свій підготовлений виступ. Таким чином вони продемонстрували протест проти Москви за її вторгнення до України.

Про це повідомляє CNN.

У протесті брала участь міністр фінансів США Джанет Йеллен, а також європейські та інші західні офіційні особи, які брали участь у зустрічі.

Міністр фінансів Канади Христя Фріланд написала в Твіттері: “Демократії світу не будуть бездіяльними перед російською агресією і військовими злочинами, що триває”. Вона розмістила у Твіттері фото офіційних осіб, які залишили зустріч, зокрема Йеллен, голову Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла та президента Європейського центрального банку Крістін Лагард.

Напередодні зустрічі офіційні особи США заявили, що Йеллен не братиме участі в деяких засіданнях зборів, у яких була присутня РФ.

Українські офіційні особи також виступали на засіданні як запрошені гості і демонстративно пішли під час презентації РФ. Йєллен та інші офіційні особи були присутні на засіданні під час цих виступів, але пішли, коли міністр фінансів Росії Антон Сілуанов розпочав віртуальний виступ.

Інший урядовець повідомив, що міністри фінансів заздалегідь обговорили плани бойкоту участі агресора.

Йєллен сказала раніше цього місяця, що вона повідомила приймаючої стороні G20 цього року, Індонезії, що вона не братиме участі в сесіях, в яких бере участь Росія. Цього тижня міністри фінансів G20 зібралися у Вашингтоні, щоб співпасти зі щорічними зустрічами Світового банку та Міжнародного валютного фонду.

Напередодні бойкоту представники міністерства фінансів ясно дали зрозуміти, що це не буде просто так, коли справа дійшла до спілкування Йеллен із російськими офіційними особами під час великої зустрічі світових економічних лідерів цього тижня.

Нагадаємо, раніше депутати Європарламенту демонстративно відвернулися від представника РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *