Карта бойових дій Україна – де йде битва за Донбас та південь

На 55 день війни з російськими загарбниками Україна продовжує давати гідну відсіч ворогові, а Росія діє поспіхом, ніби намагаючись здобути перемогу до 9 травня.

Про це повідомляє американський інститут із вивчення війни.

Так, чергова хвиля вторгнення Росії в Україну розпочалася 19 квітня – російські війська провели інтенсивні артилерійські та повітряні бомбардування багатьох ділянок уздовж лінії фронту від Ізюму до Миколаєва, але відносно небагато наземних наступальних операцій.

Крім того, російські сили продовжують отримувати підкріплення особового складу та техніки, а також засоби управління та тилового забезпечення, навіть незважаючи на те, що вони проводять повітряну та артилерійську підготовку та деякі механізовані наступи.

Зазначається, що повноцінних умов для проведення великомасштабної наступальної операції Росії не було створено, а військовослужбовці РФ не відновили сили належним чином після битви за Київ. Так, вони були готові до наступу Сході. Ймовірно, що Росія все ще нарощує логістичні та командно-адміністративні можливості в процесі чергового бою.

“Темп російських операцій, як і раніше, передбачає, що президент Володимир Путін вимагає поспішного наступу для досягнення заявлених цілей, можливо, до “Дня Перемоги” 9 травня. Поспішність і часткова підготовка російського нападу, ймовірно, знизить його ефективність” , – йдеться у повідомленні.

Російські сили, схоже, намагаються провести широке оточення українських військ за напрямками від Ізюму на південний схід та від Донецька на північ, одночасно просуваючись на захід від Попасної та позицій на північ від Сєвєродонецька.

Російські наземні наступи за останню добу велися в районі Ізюма, Кремінної (на північ від Сєверодонецька) та від Донецька у бік Авдіївки. Тільки наступ на Кремінну і, можливо, через Кремінку значно просунувся вперед. Оточення такого масштабу, ймовірно, вимагатиме значного часу, щоб завершити опір українців.

У разі заманювання у пастку великої кількості українських військових, захисники України, ймовірно, зможуть протриматися протягом значного періоду часу та цілком зможуть прорватися.

В якості альтернативи росіяни можуть спробувати виконати кілька менших оточень одночасно, кожне з яких захоплює менше українських сил і, отже, займає менше часу на завершення, а потім скорочення. Координація таких операцій складна і виходить за рамки можливостей планування та виконання, які російська армія продемонструвала у конфлікті досі.

На сьогоднішній день українські сили продовжують обороняти частини комплексу “Азовсталь” у Маріуполі, але російські офіційні особи та ЗМІ збираються у місті та поруч із ним, ймовірно, готуючись оголосити про свою перемогу найближчими днями, незалежно від того, чи продовжаться бойові дії.

Раніше ми писали, що в Британії назвали цілі Путіна після Донбасу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *