Війна Росії проти України – Байден заявив про геноцид українців

Американський лідер Джо Байден уперше назвав геноцидом розв’язану Росією війну проти України.

Про це він заявив у своєму виступі у штаті Айова 12 квітня, інформує Deutsche Welle.

Байден згадав у промові про президента РФ Володимира Путіна, назвавши його диктатором, котрий оголосив війну та здійснює геноцид.

Ваш сімейний бюджет, ваші можливості заправити ваш бензобак не повинні залежати від диктатора, який знаходиться на іншому кінці світла, який оголошує війну і здійснює геноцид“, – зазначив президент.

Згодом він знову повторив таке визначення, коментуючи журналістам свій виступ.

Так, я назвав це геноцидом. Стає все очевиднішим, що Путін намагається стерти з лиця землі саму ідею того, що можна бути українцем“- сказав Байден.

За його словами, з’являється дедалі більше підтверджень “жахливих речей, які росіяни вчинили в Україні, і ми маємо дізнатися ще більше про руйнування”.

Хоч для нього це здається безперечним, дії російської армії мають оцінити юристи – наскільки вони відповідають міжнародним критеріям геноциду, додав Байден.

Твердження американського президента привітав український лідер Володимир Зеленський.

Правдиві слова справжнього лідера. Важливо називати речі своїми іменами, щоб протистояти злу. Ми вдячні за допомогу, яку США вже надали, і терміново потребуємо важчого озброєння, щоб припинити подальші звірства Росії“, – зазначив він у месенджері Twitter.

Нагадаємо, що Україна найближчим часом отримає від Сполучених Штатів нову військову допомогу на 750 мільйонів доларів. 13 квітня Адміністрація Президента США планує оголосити про черговий пакет масштабної допомоги з безпеки та оборони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *