Війна в Україні – Боррель назвав її провалом Росії

У Європейському Союзі назвали силове вторгнення Росії в Україну “великим провалом російської армії”.

Таку думку висловив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель під час прес-конференції у Люксембурзі, інформує CNN.

Він наголосив, що захопити росіянам столицю України не вдалося, тому вони перекинули війська на Донбас.

Вони намагалися завоювати Київ і їх відбили. Тепер вони залишили Київ, вони бачать, що вони не можуть взяти столицю. Вони перегрупують свої війська на сході, і українці дуже переконані, що вони збираються розпочати великий наступ на Донбасі поряд зі своїми логістичними базами“, – сказав Жозеп Боррель.

Голова зовнішньополітичного відомства ЄС охарактеризував вторгнення як “жах”: залишені після окупації вбиті мирні жителі, зруйновані міста, безладні бомбардування, такі як у Краматорську.

Ми дуже стурбовані людськими наслідками цієї війни“, – зазначив він.

Посадовець вважає, що питання нових санкцій проти Росії, включаючи нафту і газ, надалі актуальне, хоч у понеділок не було ухвалено жодного рішення.

Деяким державам-членам, які не використовують російський газ, легко сказати, що вони готові не використовувати російський газ, але для інших, які сильно залежать, це не так просто“, – зауважив він.

Також він заговорив про назрівання проблеми глобальної продовольчої безпеки та сказав, що Кремль “активно перекладає вину”.

Росіяни покладають на санкції відповідальність за нестачу продовольства та зростання цін, коли це не санкції. Це Росія сіє бомби на українських полях, а російські військові кораблі блокують… кораблі повні пшениці, яка не може вийти з українських гаваней. Вони бомблять українські міста і провокують голод у світі“, – наголосив Боррель.

Нагадаємо, що країни та міжнародні організації, які виступили на стороні України, оголосили про нові санкції проти держави-агресора – вони вдарять по авіаційній та оборонній промисловості Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *