Війна в Україні – як простим росіянам донести правду

Росіяни побачать правду про війну в Україні тільки після “десталінізації” і “депутінізації” Росії. Швидко змінити свідомість російських громадян, якою керувала влада роками, не вдасться.

Про це повідомив директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

Так експерт прокоментував масовість підтримки серед росіян таких тиранів, як Сталін та Путін.

Швидше за все, це було навмисне формування думки, бо 10 років тому в Росії лише 23% позитивно ставилися до Сталіна. А через десять років ця підтримка зросла до 60%. Тому я вважаю, що вона все-таки формується урядом“, – зазначив фахівець.

Він зауважив, що зокрема, позиція Росії ґрунтувалася на тому, що вона не могла відмовитися від свого минулого, що була великою державою. Стосовно підтримки Путіна, то люди вибирають керівництво, яке їм підходить. І змінити це не можуть в умовах утисків демократії, наголосив експерт.

Соціолог глибоко сумнівається, що українці, які пишуть своїм знайомим чи надсилають інформацію, фото та відео в Росію про війну, зможуть змінити їх ставлення до свого керманича.

Я не думаю, що це допоможе. “Денацифікації”, про яку говорять в Україні, потрібні роки. Потрібно “десталінізувати” і “депутінізувати” Росію. Має відбутися масовий процес, і доведення правди нічого не вирішить, просто не приймуть“, – додав Володимир Паніотто.

Більше читайте в матеріалі “Апострофа”: Росія пішла стопами нацистської Німеччини і врятує її тільки “денацифікація” та “депутинізація” – Паніотто

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *