Війна в Україні – ЦРУ у січні попереджало Зеленського про війну

Ще у середині січня розвідка США передала Володимиру Зеленському інформацію щодо вторгнення РФ в Україну і надала детальний план щодо наступу на Київ, що могло зіграти ключову роль у наданні відсічі ворогу.

Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

За інформацією видання, на початку року глава ЦРУ Вільям Бернс таємно відвідав Київ, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та надав йому, “важливу інформацію, яка суттєво допомогла Україні” на початку повномасштабного вторгнення.

“Тоді США мали ще більше інформації про план атаки Росії, включно з тим, що він передбачав швидкий удар по Києву з Білорусі”, – йдеться у статті.

Глава ЦРУ попередив, що російські війська планують захопити аеропорт Антонов у Гостомелі і використовувати його як ключовий плацдарм для атаки на Київ.

У той же час, не всі союзники США вірили в оцінки розвідки, хоча і бачили, як Росія нарощує військову техніку з трьох боків довкола України – їм складно було повірити у реальність повномасштабного вторгнення з боку російського диктатора Володимира Путіна.

Також ми розповідали, що у США оприлюднили стратегію щодо швидкого завершення війни в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *