Війна в Україні – біатлоніст Дмитро Підручний відповів Мартену та Симону Фуркада

Справжній скандал вибухнув у біатлонному світі через те, що український спортсмен Дмитро Підручний жорстко відреагував на засудження французького біатлоніста Сімона Фуркада щодо усунення російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань.

Своє обурення Підручний опублікував на Facebook-сторінці.

Все почалося з того, що в інтерв’ю журналістам Симон висловив свою незгоду з усуненням Білорусі та Росії від міжнародних змагань та зазначив, що його брат, п’ятиразовий олімпійський чемпіон, Мартен Фуркада, такої самої думки.

Український біатлоніст Дмитро Підручний, який після початку війни вступив до лав Нацгвардії Тернопільської області, жорстко висловився на адресу французьких колег.

“Я довго не міг писати тут, але вчорашнє інтерв’ю Симона Фуркада російським журналістам мене сильно обурило. Тому я вирішив знайти час, щоб висловити свою думку про роль спорту в політиці та війні. По-перше, Мартен та Сімон Фуркада, йдіть на х*й. Сподіваюся, ваші діти ніколи не відчують той біль, з яким зустрілися українські діти.Діти, що покинули свої будинки, чули звуки вибухів, які бачили, як їх мам гвалтують, а рідних вбивають.Мені шкода, що я віддав голос за Мартена в комісію НОК, і що такі великі спортсмени виявилися гівняними людьми.Як можна говорити, що спорт поза політикою, коли в Москві на концерті на підтримку війни було чимало спортсменів з літерою Z на одязі? Це вони такі безневинні і страждають через владу?” , – написав спортсмен у соцмережі.

Він також зазначив, що спорт завжди був маркетинговим інструментом для будь-якої країни, тому фраза “спорт поза політикою” ніколи не була для Дмитра об’єктивною, а зараз тим більше.

“Для мене мовчання російських та білоруських спортсменів означає, що вони зробили свій вибір на підтримку війни. Мені зовсім не шкода, що їх не буде ні на яких міжнародних змаганнях, тому що я вважаю, що весь народ Росії та Білорусії несе відповідальність за те, кого вони обрали і кому прощали злочини раніше. Нещодавні соцопитування в Росії показують, що понад 80% росіян підтримують військові дії та вбивства в Україні. Я не здивуюсь, якщо серед них є біатлоністи”, – прокоментував ситуацію Підручний.

Фуркад-молодший відповів на пост Підручного, заявивши, що той “не має права його ображати через те, що сказав його брат”. Дмитро не залишив ці слова без відповіді, і трьома аргументами пояснив свої обґрунтовані претензії до молодшого з братів Фуркадів:

“У перші дні після усунення російських спортсменів від змагань ти написав у Stories: “Моє серце з моїми російськими друзями. Ти ніколи публічно не говорив про українських спортсменів, які не можуть брати участь у змаганнях через російське вторгнення. Ти ніколи публічно не казав, що засуджуєш війну, яку Росія розпочала проти України. Думаю, на цьому наш діалог закінчується”, – резюмував Підручний у відповіді до Фуркада.

Раніше ми розповідали, що росТБ пробило чергове дно, перервавши трансляцію матчу через Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *