До Тростянця прибули архітектори для відновлення міста

У зруйнований рашистами Тростянець на Сумщині прибула група архітекторів та урбаністів.

Як повідомив очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький, спеціалісти працюватимуть над відновленням будівель та інфраструктури громади.

За словами Живицького, головний архітектор області спільно з фахівцями з Києва та проєктними інститутами вже обговорили перші кроки робіт. Вони вже розпочинають обстеження території, проєктування та відновлення центральної частини Тростянця.

“Для нас важливо, щоб те, що зруйновано орками, було відбудоване, і люди повернулися до нормального життя в громаді”, – сказав Дмитро Живицький.

Як зазначив очільник області, в деяких районах вже є електроенергія. У місті цілодобово працюють електрики, газовики, комунальні служби. Робиться все необхідне, щоб люди були з теплом, світлом, газом водою.

“П’ятиповерхівка навпроти залізничного вокзалу вигоріла повністю, адже, як розповів один із мешканців, російські окупанти прицільно били по цьому будинку з кулеметів. Їхня ціль була − спалити людей у будинку. Цей та інші будинки мають бути відновлені. Фахівці-архітектори будуть обстежувати ці будівлі та нададуть висновки та рекомендації щодо їх відновлення”, – зазначив Живицький.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що відбудову повністю зруйнованої привокзальної площі візьме на себе Укрзалізниця.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *