Встреча Зеленского і Путина – чому не відбудеться в найближчий час

Говорити про зустріч президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна поки що зарано, оскільки є достатньо моментів, які належить обговорити.

Про це турецькому каналу TRT Haber заявив представник президента Туреччини Ібрагім Калін.

За його словами, у Туреччині вважають, що не можна повністю обривати зв’язок із РФ, яка веде війну проти України. Країна бачить свою роль у тому, щоб і надалі бути посередником та головним комунікатором із Росією.

Прес-секретар турецького лідера зазначив, що Туреччина виконує обов’язки посередника та підтримує переговорний процес. Висловлюючись про перспективу швидкої зустрічі Зеленського та Путіна Ібрагім Калін зазначив, що є низка спірних питань, у яких ще немає компромісного вирішення, тому про зустріч говорити поки що зарано. Повинні продовжувати переговори для напрацювання підсумкового документа та зустрічі лідерів держав.

“Поки що оцінити, чи скоро буде зустріч, непросто”, – констатував представник Туреччини, додавши, що ставити остаточну точку у всіх війнах можна тільки тоді, коли домовленості робляться на рівні лідерів.

Нагадаємо, раніше у Стумбулі відбулися переговори, в організації зустрічі допоміг президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *