Вступ України до ЄС – Роберта Метсола закликала Європу до нових санкцій проти Росії

У Києві в п’ятницю, 1 квітня, глава Європарламенту Роберта Метсола дала українцям три важливі обіцянки: посилення санкцій для Росії, підтримку на шляху до Євросоюзу та допомогу у відновленні країни.

Про це йдеться на офіційному сайті європейського законодавчого органу.

“По-перше, це вторгнення у вашу країну ставить Росію у пряму конфронтацію з Європою, міжнародною спільнотою та світопорядком, заснованим на правилах. І це не те, що ми дозволимо Путіну робити без заперечень. Нам потрібні жорсткіші санкції. Ми притягнемо винних до відповідальності за те, що вони тут скоїли”, – сказала Метсола.

Також вона зазначила, що Європарламент підтримає Україну на шляху до Євросоюзу, а майбутнє нашої країни у його складі не має викликати сумнівів.

“По-друге, Європейський Союз визнає європейські амбіції України та ваше прагнення стати країною-кандидатом на вступ. І я стою перед усіма вами тут, щоби сказати, що ви можете розраховувати на мене, ви можете розраховувати на Європейський парламент у підтримці шляху України в досягненні цієї мети. Ми знаємо, яку кров пролили, щоби потрапити сюди. І ми вас не підведемо”, – пообіцяла вона.

Крім того, глава Європарламенту заявила про підтримку для українських біженців та допомогу у відновленні українських міст, віроломно зруйнованих Російською Федерацією:

“По-третє, ми подбаємо про ваші сім’ї, які змушені тікати, до того дня, коли вони зможуть безпечно повернутися до своїх домівок і почати нове життя. І ми допоможемо вам відбудувати ваші міста та селища, коли закінчиться це незаконне, неспровоковане та нічим не виправдане вторгнення. Ми вже надали допомогу: фінансову, військову та гуманітарну. Це продовжуватиметься, і це буде збільшуватися”.

Метсола додала, що Європа створить Трастовий фонд солідарності з Україною та організує донорів, щоб допомогти у відновленні країни.

Читайте також матеріал “Апострофа”: ”План Маршалла” для України: як Європа допоможе нам відбудуватися

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *