Керівництво Міноборони РФ та кремлівських спецслужб конфліктують одне з одним через провал бліцкригу проти України

Серед російського командування та керівництва спецслужб спостерігається внутрішня боротьба та спроби перекласти одне на одного відповідальність за те, що війна проти України пішла не за початковим сценарієм Кремля.

Про це у коментарі “Апострофу” зазначив голова Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко.

“Внутрішнє протистояння зараз може йти не лише між окремими структурами (військова розвідка, Міноборони та ФСБ), а й усередині самих відомств між окремими керівниками. Військові невдачі призвели до того, що керівництво силової вертикалі РФ займається пошуком “крайніх”. Досить пройтись по ключових пунктах початкового плану. Київ взяти не змогли. Війна триває вже місяць, а не тиждень, як планували у Кремлі. Українське керівництво досі не капітулювало. Путін за цими пунктами висуває претензії. Інформація, що у Шойгу (міністр оборони РФ – “Апостроф”) після “розносу” від Путіна міг бути інфаркт, виглядає досить правдоподібною“, – каже політолог.

Шойгу на тлі низки невдач російської армії зник із інформаційного простору 11 березня. У Кремлі ухилялися від відповіді, куди саме подівся путінський міністр, а федеральні канали показували змонтовані відео з його участю.

Західні аналітики та журналісти висували кілька версій того, що могло статися із горе-міністром. У тому числі, кримінальна справа за корупцію, домашній арешт через провал в Україні та хворобу.

Шойгу з’явився на публіці 29 березня на селекторній нараді Міноборони, де читаючи “з папірця” заявив, що війна проти України нібито йде за планом, і тепер кремлівські окупанти нібито мають намір зосередитися на “звільненні Донбасу”.

“У цих словах Шойгу є пропагандистська складова. Потрібно якось виправдатися, що Київ взяти не вдалося. Вдалося зайти у Херсон, але решта обласних центрів російської армії виявилася не по зубах. Російському командуванню доводиться вдавати хорошу міну при поганій грі, вдаючи, що нібито на такий результат вони спочатку і розраховували. Хоча плани взяти столицю у них були точно”, – пояснив Фесенко.

Як раніше повідомляв “Апостроф”, є серйозні підстави вважати, що оточення Путіна посадило кремлівського ватажка на сувору “інформаційну дієту”, не повідомляючи йому про реальний стан справ у війні проти України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *