Зведення Генштабу ЗСУ на ранок 31 березня – що відомо

Російські окупанти мають намір створити чергові псевдореспубліки на території тимчасово захоплених територій України.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй Facebook-сторінці.

Так, керівництво РФ розглядає питання щодо формування окупаційних органів влади на території Херсону – у ворожій країни уже почали відбір співробітників силових структур, прокуратур та судів, які в подальшому будуть направлені на територію України.

Задля реалізації цієї цілі планують залучити співробітників федеральної служби безпеки Росії, 652-ї групи інформаційно-психологічних операцій та офіцерів 12-го головного управління генерального штабу РФ. Завданням зазначених підрозділів буде проведення, так званих, “роз’яснювальних робіт” з місцевими органами влади та населенням, за демонстрації відеосюжетів з підставними особами.

Варто зазначити, що на сьогодні морально-психологічний стан військ противника та рівень мотивації особового складу підрозділів окупаційних військ до участі у бойових діях залишається низьким та має тенденцію до погіршення. Так, у підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу, від обов’язків було звільнено двох командирів взводів через їх відмову виконувати наказ щодо ведення бойових дій. Із метою проведення роз’яснювальної роботи до району виконання бойових завдань БТГр частини в Ясинівці Донецької області, заплановано прибуття заступника командира бригади з воєнно-політичної роботи.

Окрім цього, масово відмовляються від участі у війні військовослужбовці строкової служби у з’єднаннях та частинах Балтійського флоту, зокрема 79-ї окремої мотострілецької бригади 11-го армійського корпусу

У той же час, на території Білорусі зафіксовано переміщення військової техніки збройних сил РФ, ймовірно, з метою перегрупування підрозділів, а також створення резерву для поповнення втрат в живій силі, озброєнні та техніці угруповань, що діють на території України.

На залишених ворогом територіях Київської області неодноразово було зафіксовано випадки мінування будівель сіл і міст.

Угруповання Сил оборони продовжує ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. На всіх напрямках противник успішно стримується Збройними Силами України, на окремих – наші війська здійснюють успішні контратаки.

Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 5 ворожих атак. Наші воїни знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Противник зазнав втрат і у живій силі.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 7 повітряних цілей – 4 літаки, БПЛА та 2 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки та живої сили ворога.

Раніше ми писали, що бійці ЗСУ звільнили ще кілька населених пунктів від окупантів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *