Зеленський Байден – деталі розмови 30 березня

У середу, 30 березня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом на рахунок ситуації на фронті російсько-української війни та нещодавніх переговорів у Стамбулі.

Про це Володимир Зеленський повідомив на своїй офіційній сторінці у твіттері.

Президент України та президент США провели годинну розмову, у якій обговорили ситуацію на полі бою та за столом перемовин. Також очільники держав говорили про оборонну підтримку України зі сторони США, новий пакет посилених санкцій проти країни-агресора Росії. Ще однією важливою темою розмови стали макрофінансова та гуманітарна допомога нашій країни.

“Щойно завершив годинну розмову з @POTUS. Поділився оцінкою ситуації на полі бою та за столом перемовин. Говорили про конкретну оборонну підтримку, новий пакет посилених санкцій, макрофінансову та гуманітарну допомогу”, – написав Зеленський.

Білий дім озвучив телефонну розмову Зеленського та Байдена, деталізувавши обговорені питання.

Президенти поговорили про продовження роботи США, їхніх союзників і партнерів з надання військової, економічної та гуманітарної допомоги Україні та покладання на Росію серйозних втрат за її жорстоку агресію проти України. Зокрема, Байден заявив, що США мають намір надати уряду України 500 мільйонів доларів у вигляді прямої бюджетної допомоги.

Також лідери країн розглянули додаткові санкції та гуманітарну допомогу, оголошені минулого тижня.

У Білому домі наголосили, що Сполучені Штати працюють цілодобово, щоб виконати основні запити України на допомогу в галузі безпеки, критичні наслідки цієї зброї для конфлікту.

Фото: Скріншот

Раніше “Апостроф” повідомляв про те, що президент США Джозеф Байден погодився на зустріч із главою Кремля Путіним, але тільки при виконанні РФ однієї умови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *