Посівна в Україні – Юлія Свириденко розповіла про громадянські ініціативи

Українському агробізнесу допоможе з проведенням посівної кампанії громадський сектор.

Про це йшлося на зустрічі представників уряду, аграріїв та неурядової організації World Central Kitchen, повідомляє в Facebook перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Волонтерська ініціатива цієї організації #ChefsForUkraine активно працює в Україні, забезпечуючи готовими стравами людей, що постраждали у зоні бойових дій.

“Разом ми плануємо забезпечення продовольством не тільки завтра, але і післязавтра, і не тільки в Україні, але і на Близькому Сході та Африці, адже від успішності посівної в Україні залежить і світова продовольча безпека”, — зазначила Свириденко.

За її словами, державі та громадському сектору важливо об’єднати зусилля для допомоги українським аграріям. Адже перед ними стоять небачені досі виклики – провести посівну в умовах воєнного стану.

Свириденко повідомила, що World Central Kitchen готова підключити свої ресурси та потужності для надання українським аграріям допомоги з фінансами, поповненням насіннєвого фонду, закупівлями добрива та агрохімікатів. А держава зі свого боку активує підтримку агробізнесу через безвідсоткове кредитування для придбання техніки, насіння, добрив, паливно-мастильних матеріалів, поповнення обігових коштів тощо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *